Mountainbikeavontuur in de adembenemende Ardennen

Een weekendje weg naar de Ardennen, omringd door de prachtige natuur van Durbuy, was voor ons gezin een onvergetelijke ervaring. We kozen voor een verblijf in Vakantiedomein Dennenheuvel, gelegen te midden van een betoverend natuurreservaat. Ons doel? Een avontuurlijk weekend met onze mountainbikes verkennen.

Fietsplezier voor het hele gezin

Op de website www.famenneardenne.be ontdekten we een schat aan mountainbikeroutes, aangepast aan elk niveau. Met onze 11-jarige zoon in ons gezelschap, kozen we voor de ‘Verlaine sur Ourthe’ route, een als ‘makkelijk’ bestempelde tocht van 21.5 kilometer. Natuurlijk, wat in de Ardennen als ‘makkelijk’ wordt beschouwd, bleek voor ons een uitdaging van formaat. Stevige klimmen en uitdagende paden maakten de tocht onvergetelijk.

Een Modderige Tocht met een Schoon Einde

Gewapend met doorzettingsvermogen en een flinke dosis moed gingen we de uitdaging aan. De ‘Verlaine sur Ourthe’ route bood niet alleen adembenemende uitzichten, maar bracht ons ook dichter bij de natuur. Samen trotseerden we steile beklimmingen en genoten we van de snelheid tijdens de afdalingen. Onze 11-jarige zoon bewees dat leeftijd slechts een getal is, want met volle energie fietste hij moeiteloos met ons mee.

Dennenheuvel: De Perfecte Thuisbasis

Na een dag vol avontuur keerden we terug naar Vakantiedomein Dennenheuvel, onze comfortabele thuisbasis. Het domein bleek niet alleen een prachtige plek om te verblijven, maar ook een ideale uitvalsbasis voor mountainbikeliefhebbers. Eenmaal terug op het terrein konden we onze modderige fietsen afspuiten en veilig stallen in de fietsenberging. Handig gereedschap was beschikbaar voor kleine reparaties en het oppompen van banden, waardoor we snel weer klaar waren voor het volgende avontuur.

Voor Iedere Fietser, van Beginner tot Expert

Of je nu een doorgewinterde mountainbiker bent of net begint met deze geweldige sport, Vakantiedomein Dennenheuvel is de ideale uitvalsbasis. De diversiteit aan routes in de regio zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht ervaring, iets vindt dat bij zijn of haar niveau past. De vriendelijke sfeer en de prachtige omgeving maken het tot een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Conclusie: Een Weekend van Avontuur en Ontspanning

Ons weekend in Vakantiedomein Dennenheuvel was een perfecte mix van avontuur en ontspanning. De adembenemende natuur, de uitdagende mountainbikeroutes en de comfortabele accommodatie maakten het tot een ervaring die we niet snel zullen vergeten. Om maar te zwijgen over de leuke stapelbedden voor de kinderen!
Of je nu een fervente mountainbiker bent of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen, de Ardennen en Vakantiedomein Dennenheuvel hebben voor elk wat wils. Plan je volgende avontuur en ontdek zelf de schoonheid van deze prachtige regio.

Facebook
Twitter
LinkedIn
tip

10 tips om geweldige foto's te maken met je smartphone

Met de juiste technieken en benaderingen kun je prachtige foto's maken met alleen je smartphone. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, deze 10 tips zullen je helpen om je fotografische vaardigheden naar een hoger niveau te tillen en je foto's echt te laten opvallen.

Volg ons op social media

Je kan onze vakantiedomeinen Hoge Duin en Dennenheuvel ook volgen op sociale media. Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen achter de schermen, leuke promoties en zoveel meer!