faq

Een antwoord op veel gestelde vragen

Vind je het antwoord op jouw vraag niet terug?

Contacteer het NZ Vakanties team op het gratis vakantienummer 0800 95 180.
Onze helpdesk is bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 9 uur tot 16 uur.

NZ VAKANTIES IS DE VAKANTIE- EN REISDIENST VAN DE NEUTRALE ZIEKENFONDSEN.

De missie van NZ VAKANTIES is om kwalitatief hoogstaande vakanties in binnen- en buitenland toegankelijk te maken voor iedereen, met extra interessante kortingen en voordelen voor de leden van de Neutrale Ziekenfondsen. Naast een eigen binnenlands aanbod gaan we via ons netwerk van touroperators en partners op zoek naar betaalbare reisbestemmingen voor het zomer- en winterseizoen. We hanteren strenge criteria bij het selecteren van onze partners. Gezondheidspromotie, betaalbaarheid en bijstand zijn de centrale thema’s in onze werking.

De continuïteit van onze werking wordt gegarandeerd door de solidariteit tussen onze klanten. Door een vakantie te boeken via NZ VAKANTIES, draag je rechtstreeks en zonder extra kosten bij tot het mogelijk maken van vakantie voor mensen die zich, om de ene of andere reden, tijdelijk of permanent, niet in de mogelijkheid bevinden om met vakantie te gaan.

KORTINGEN ZIJN RETROACTIEF NIET TOEPASBAAR. 

Plan je een vakantie te boeken? Kijk dan steeds eerst op de website van NZ Vakanties of je recht hebt op een kortingscode.
Sommige codes zijn onlinebeschikbaar, anderen dien je aan te vragen via het contactformulier. Na controle van je aansluiting bij het ziekenfonds bezorgen we je de code via mail.

1/ REISKORTINGEN via verschillende partners.

2/ GROEPSREIZEN met niet te missen ledenkortingen.

3/ NZ+ REIZEN , drempelverlagende vakanties en reizen voor specifieke doelgroepen zoals zorgbehoevenden, grote en nieuw- samengestelde gezinnen, eenoudergezinnen, singles, avontuurlijke reizen voor mensen met een beperking en begeleide binnenlandvakanties.
Bovendien staat het NZ VAKANTIES-team klaar om jouw persoonlijke vakantiedrempel weg te werken.

4/ BINNENLANDS VAKANTIEAANBOD:

NZ VAKANTIES baat meerdere vakantiedomeinen uit in België, waar onze leden verblijven tegen extra voordelige tarieven:

De Landsbond van de Neutrale ziekenfondsen overkoepelt volgende ziekenfondsen in Vlaanderen en Brussel:

Lid worden bij een Neutraal ziekenfonds is heel eenvoudig. De commerciële medewerkers van onze ziekenfondsen vullen voor jou het aansluitingsformulier en/of mutatieformulier in. Je dient deze formulieren enkel te ondertekenen. De overstap naar een nieuw ziekenfonds kan bij het begin van ieder nieuw kwartaal.

De aanvraag dient minstens vier weken voor de aanvang van het kwartaal te gebeuren. Een overstap heeft geen invloed op de opgebouwde rechten in de verplichte ziekteverzekering.

Je EZVK vraag ja aan via je ziekenfonds. Je kan deze ook makkelijk aanvragen via het online loket van je Neutraal ziekenfonds. 

  • NZVL: 0032 (0)53 76 99 99
  • VNZ: 0032 (0)15 28 90 90
  • Mutualia: 0032 (87) 31 34 45

VRAAG JE ZIEKENFONDS:

  • Of je bijdragen in orde zijn.
  • Of er specifieke verdragen bestaan tussen België en het land waar je met vakantie gaat (formulieren, dekkingsdocumenten).
  • Of Mutas tussenkomt in het land waar je met vakantie gaat en welke bijstand je kunt verwachten?
  • Naar je Europese Ziekteverzekeringskaart (EZVK).


Je kunt steeds de statuten ‘verzorging in het buitenland, art. 34’ raadplegen via deze link:

www.neutrale-ziekenfondsen.be

MUTAS:

www.mutas.be