Veel gestelde vragenWat is NZ Vakanties?

NZ Vakanties is een erkend en vergund reisbureau, opgericht door Broederlijkheid vzw, de vakantiedienst van de Neutrale Ziekenfondsen.

NZ Vakanties staat voor de ambitie van de Neutrale Ziekenfondsen om kwalitatief hoogstaande vakanties, in binnen- en buitenland, toegankelijk te maken voor de leden van de Neutrale Ziekenfondsen, zoals individuele vakantiegangers of groepen.

Naast een eigen binnenlands aanbod, gaan we steeds op zoek naar betaalbare topbestemmingen voor zomer en winter in het buitenland. We doen dit via een strenge selectie van onze partners, waarbij kwaliteit, betaalbaarheid en solidariteit steeds centraal staan.

Top

Ben ik lid van een ziekenfonds dat is aangesloten bij de Landsbond van de Neutrale Ziekenfondsen?

De Landsbond van de Neutrale Ziekenfondsen overkoepelt 7 ziekenfondsen:

- Vlaams & Neutraal Ziekenfonds - Mechelen
- Neutraal ziekenfonds Vlaanderen - Aalst
- Symbio - Brussel
- Mutualité Neutre du Hainaut - Charleroi
- Mutualité Neutre de la Santé - Luik
- Mutualia - Verviers
Munalux Mutualité Neutre - Namen - Luxemburg

Top

Hoe word ik lid?

Lid worden van een Neutraal Ziekenfonds is heel eenvoudig. De commerciële medewerkers van onze ziekenfondsen vullen voor u het aansluitingsformulier en/of mutatieformulier in. U dient deze formulieren enkel te ondertekenen.

De overstap naar een nieuw ziekenfonds kan bij het begin van ieder nieuw kwartaal. De aanvraag dient minstens vier weken voor de aanvang van het kwartaal te gebeuren. Een overstap heeft geen invloed op de opgebouwde rechten in de verplichte ziekteverzekering.

Top

De voordelen van NZ Vakanties?

NZ Vakanties heeft voor de leden van de Neutrale Ziekenfondsen exclusieve kortingen onderhandeld bij een aantal partners: 

  • LES VILLAGES CLUBS DU SOLEIL: ski- en zomervakanties in de Franse Alpen
  • VACANCES BLEUES: autovakanties in Frankrijk
  • SUNWEB
  • TUI
  • THOMAS COOK 
  • BELVILLA: vakantiewoningen

We beschikken daarnaast over meerdere vakantiedomeinen in België (Dennenheuvel te Durbuy, Hoge Duin te Oostduinkerke en Neutralia te Oostende waar u geniet van een voordelig ledentarief!

 

Top

Mijn kortingscode?

NZ Vakanties deelt u een code mee die recht geeft op korting wanneer u boekt. Deze korting wordt onmiddellijk verrekend.
Uw aansluiting bij een Neutraal Ziekenfonds wordt gecontroleerd.

Les Villages Clubs du Soleil 'PARTNERCODE': 844012

Vacances Bleues 'ORGANISME CODE': MN1

Sunweb 'CODE': SUNWEBNZVAKANTIES 

Belvilla 'KORTINGSCODE': NZ-52015

Jetair: vraag uw Voucher aan via info@nzvakanties.be. Vergeet zeker uw naam, adres en geboortedatum niet mee te geven. Met deze voucher kan u in het dichtstbijzijnde 'Jetair Center' uw vliegvakantie boeken. Kijk zeker ook eens naar de voorwaarden alvorens u een kantoor binnenstapt! 

Thomas Cook: download het 'formulier voor tussenkomst' om je 5 % korting terugbetaald te krijgen. 

Top

Hoe boek ik mijn vakantie?

Selecteer de gewenste bestemming op onze website. U wordt onmiddellijk doorverwezen naar de website van onze partner (voor het buitenland) of een vakantiedomein (voor België). 

* Indien u lid bent van een Neutraal Ziekenfonds kan u met korting boeken bij: 

Les Villages Clubs du Soleil: 10 % korting indien u de bij PARTNERCODE 844012 ingeeft.

Vacances Bleues: 10 % korting indien u bij ORGANISME CODE MN1 ingeeft.

Sunweb: Tot 5 % korting indien u in stap 3 uw code ingeeft.

Belvilla 'KORTINGSCODE': NZ-52015

Tui: stuur ons een mail via info@nzvakanties.be met uw naam, adres en geboortedatum en vraag uw 'Tuivoucher' aan. Met deze voucher kan u in het dichtstbijzijnde 'TuiShop' uw vliegvakantie boeken. Kijk zeker ook eens naar de voorwaarden alvorens u een kantoor binnenstapt!

Thomas Cook: boek je vakanties via www.nzvakanties.be, klik verder op 'Thomas Cook' en boek je vakanties. Download het 'Formulier voor tussenkomst' om je 5 % korting terugbetaald te krijgen. 
Deze korting geldt ENKEL voor NIEUWE reservaties.

Onze vakantiedomeinen in België: selecteer bij reservatie het 'ledentarief' en voorzie een klevertje van uw ziekenfonds dat u afgeeft aan het onthaal bij check-in. Dit klevertje geeft recht op het voordeeltarief.

Top

Betaling?

De betaling van uw verblijf gebeurt met een kredietkaart bij onlineboeking. De betaalvoorwaarden voor onze vakantiedomeinen en onze partners vindt u in onze verkoopsvoorwaarden.

Top

Voor u met vakantie gaat...

1/ Telkens wanneer u met vakantie gaat, contacteert u uw ziekenfonds op het volgende nummer:

Symbio: 02/733 97 40

Nzvl: 053/76 99 99

V&Nz: 015/28 90 90 

2/ Vraag uw ziekenfonds :

- of uw bijdragen in orde zijn.

- of er specifieke verdragen bestaan tussen België en het land waar u met vakantie gaat (formulieren, dekkingsdocumenten).

- of Mutas tussenkomt in het land waar u met vakantie gaat. Welke bijstand kunt u verwachten ?

- naar uw Europese Ziekteverzekeringskaart (EZVK).

U kunt steeds de statuten ‘verzorging in het buitenland, art. 34’ raadplegen via deze link: www.neutrale-ziekenfondsen.be

Mutas: http://www.mutas.be

Top

Wat te doen in geval van annulering?

Verwittig zo spoedig mogelijk NZ Vakanties via telefoon of e-mail. De annuleringskosten variëren naargelang van de bestemming. Raadpleeg de verkoopvoorwaarden per bestemming/leverancier in het algemeen menu. Het is belangrijk een annuleringsverzekering te nemen om eventuele annuleringskosten te dekken. Vraag inlichtingen aan uw makelaar of verzekeraar!

Ter info: de meeste banken voorzien in een dekking in geval van annulering indien u uw kredietkaart gebruikt als betaalmiddel. Vraag informatie!

Top

Garantiefonds Reizen?

U wacht vol ongeduld op uw vakantie en hebt soms lang op voorhand gespaard om u die welverdiende rustpauze te gunnen! Weet dat ons reisagentschap NZ Vakanties aangesloten is bij het reisgarantiefonds. U hoeft zich geen zorgen te maken; reis geboekt, reis gegarandeerd! Meer informatie op http://www.gfg.be/fr/.

Top

De vakantie van mijn keuze is niet beschikbaar...

Voor ieder vakantieaanbod geldt het voorbehoud van beschikbaarheid. Aarzel niet om ons te contacteren voor een alternatief vakantievoorstel.

Top